Прісний шаровий напівфабрикат


       Прісний  шаровий напівфабрикат
    
Можливі дефекти
Причини виникнення
Шарове тісто при прокачуванні рветься
Використали борошно зі слабкою клейковиною, недостатня кількість кислоти в тісті, довго охолоджували прошароване тісто(маргарин затвердів), тісто розкачували у різних напрямках із надмірним фізичним зусиллям, поверхня тіста завітрилася

Шаровий напівфабрикат  з малим підйомом, шари товсті і злиплися
Тісто при прокачуванні рвалося, підвищена температура тіста і приміщення де воно готувалося, надмірна кількість прокачування, низька температура випікання

Шаровий напівфабрикат деформований
Тісто виклали на сухі листи, тісто не витримували перед випіканням, надлишок кислоти і солі в тісті

Шаровий напівфабрикат з нерівномірним підйомом, має пухирі на поверхні
Нарізали тісто тупим ножем чи виїмками, неакуратно змастили поверхню заготовок яйцем, не накололи поверхню пласта перед випіканням

Шаровий напівфабрикат сухий і твердий
Недостатня кількість прокачування, понижена температура випікання(маргарин витік), зменшена кількість жиру в тісті

Шаровий напівфабрикат з закальцем
Підвищена температура випікання,малий час випікання, зарано відкрили піч і рухали листи



Комментарии

Популярные сообщения из этого блога