Прісний шаровий напівфабрикат
Прісний шаровий напівфабрикат
Можливі дефекти
|
Причини виникнення
|
Шарове тісто при прокачуванні рветься
|
Використали борошно зі слабкою клейковиною, недостатня
кількість кислоти в тісті, довго охолоджували прошароване тісто(маргарин
затвердів), тісто розкачували у різних напрямках із надмірним фізичним
зусиллям, поверхня тіста завітрилася
|
Шаровий напівфабрикат
з малим підйомом, шари товсті і злиплися
|
Тісто при прокачуванні рвалося, підвищена температура
тіста і приміщення де воно готувалося, надмірна кількість прокачування,
низька температура випікання
|
Шаровий напівфабрикат деформований
|
Тісто виклали на сухі листи, тісто не витримували перед
випіканням, надлишок кислоти і солі в тісті
|
Шаровий напівфабрикат з нерівномірним підйомом, має пухирі
на поверхні
|
Нарізали тісто тупим ножем чи виїмками, неакуратно
змастили поверхню заготовок яйцем, не накололи поверхню пласта перед
випіканням
|
Шаровий напівфабрикат сухий і твердий
|
Недостатня кількість прокачування, понижена температура
випікання(маргарин витік), зменшена кількість жиру в тісті
|
Шаровий напівфабрикат з закальцем
|
Підвищена температура випікання,малий час випікання,
зарано відкрили піч і рухали листи
|
Комментарии
Отправить комментарий