Валовани
ВАЛОВАНИ
Тісто шарове - напівфабрикат
470 г, яйця для змашування 10 г.
Вихід 10 шт. по 40 г
Валовани використовують у кулінарії для приготування бутербродів,
їх подають до холодних та гарячих закусок.
Валовани можна готувати у формі тарталеток (кошичків)
чи крутонів. Приготування тарталеток: шарове
тісто розкачують шаром завтовшки 5 мм і відштамповують круглі заготовки діаметром
7 -
8 мм.
Половину заготовок викладають
на зволожені водою листи і акуратно змащують
їх яйцем. У решти заготовок вирізають
середину виїмкою меншого діаметра, надаючи
їм форми кільця. Кільця викладають у вигляді бортика на круглі суцільні заготовки,
вистоюють 15 хв. у прохолодному приміщенні,
випікають при температурі 250 -260 оС.
Під час випікання тісто збільшується
в об'ємі,
випечені тарталетки набувають форми кошиків із заглибленням по центру.
У це заглиблення після охолодження
виробів накладають бутербродні маси, різноманітні
салати і подають до холодних закусок.
Для приготування крутонів
з розкачаного
тіста вирізають заготовки різноманітної форми (круглі, овальні, трикутні
тощо) масою 47 г, викладають їх на зволожені водою
листи, змащують поверхню яйцем, витримують 15 хв. у прохолодному приміщенні.
Випікають при температурі 250 -260оС протягом 15 хв. Після охолодження
використовують замість хліба для приготування бутербродів.
Подають до гарячих страв.
Вимоги до якості: форма кошика чи крутона; вироби добре підійшли, консистенція виробу суха, ламка, без закальцю.
Комментарии
Отправить комментарий