Валовани


ВАЛОВАНИ
Тісто шарове  - напівфабрикат 470 г, яйця для змашування 10 г.
Вихід 10 шт. по 40 г
Валовани використовують у кулінарії для приготування бутербродів, їх подають до холодних та гарячих закусок.
Валовани можна готувати у формі тарталеток (кошичків) чи крутонів. Приготування тарталеток: шарове тісто розкачують шаром завтовшки 5 мм і відштамповують круглі заготовки діаметром 7 - 8 мм.
Половину заготовок викладають на зволожені водою листи і акуратно змащують їх яйцем. У решти заготовок вирізають середину виїмкою меншого діаметра, надаючи їм форми кільця. Кільця викладають у вигляді бортика на круглі суцільні заготовки, вистоюють 15 хв. у прохолодному приміщенні, випікають при температурі 250 -260 оС.
Під час випікання тісто збільшується в об'ємі, випечені тарталетки набувають форми кошиків із заглибленням по центру.
У це заглиблення після охолодження виробів накладають бутербродні маси, різноманітні салати і подають до холодних закусок.
Для приготування крутонів з розкачаного тіста вирізають заготовки різноманітної форми (круглі, овальні, трикутні тощо) масою 47 г, викладають їх на зволожені водою листи, змащують поверхню яйцем, витримують 15 хв. у прохолодному приміщенні.
Випікають при температурі 250 -260оС протягом 15 хв. Після охолодження використовують замість хліба для приготування бутербродів. Подають до гарячих страв.
Вимоги до якості: форма кошика чи крутона; вироби добре підійшли, консистенція виробу суха, ламка, без закальцю.
                                                                                 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Прісний шаровий напівфабрикат