Холодильне устаткування закріплюється наказом директора підприємства за певним робітником, який стежить за його пра­вильною експлуатацією та технічним станом. Холодильне устат­кування установлюють у приміщенні, в якому є вентиляція і температура повітря не перевищує 35 °С, на мінімальній відстані від стін або іншого устаткування не менш як 100 мм і так, щоб на нього не падали прямі сонячні промені
Перед початком роботи перевірити чистоту устаткування та його справність зовнішнім оглядом та вмиканням холодильної машини. Не дозволяється користуватись обладнанням за від­сутності заземлення, огородження обертових частин машини, кожухів електричних приладів, з несправними приладами
автоматики, дверними затворами, нещільним приляганням дверей до дверного прорізу, у разі виникнення (в момент увімкнення машини) зайвого шуму, стукання, іскріння, протікання фреону.
Холодильне устаткування завантажувати продуктами після запуску машини та досягнення необхідної температури. Темпе­ратура продуктів, які підлягають зберіганню, повинна бути не вищою за температуру навколишнього середовища. Під час за­вантажування враховувати граничні норми завантаження, про­дуктове сусідство. Харчові продути, що виділяють або сприйма­ють запахи, відділити одні від одних, вмістити у закриту посуди­ну або загорнути у поліетиленову плівку. Продукти не повинні щільно прилягати одні до одних, доторкатися до випарника, стінок обладнання. Полиці не дозволяється застеляти папером, карто­ном та іншими предметами, які погіршують циркуляцію повітря в шафі або камері. Двері холодильного обладнання потрібно відчиняти на короткий термін, а потім щільно зачиняти.
Нормальна робота холодильного устаткування залежить від товщини снігової шуби на випарнику або повітроохоло­джувачі. При сніговій шубі, більшій як 3 мм, різко погіршу­ється теплообмін і порушується нормальний режим роботи холодильної машини. Якщо снігова шуба видаляється авто­матично, у міру утворення, то необхідно накопичену у піддонах воду періодично зливати.
У разі відсутності приладів автоматичного або напівавтома­тичного відтанення вимкнути холодильник, відчинити двері, вийняти продукти. Не дозволяється видаляти снігову «шубу» ножем та іншими гострими предметами. Це може спричинити пошкодження випарника і вихід з ладу холодильної машини. Після відтанення холодильне устаткування промити теплим мильним розчином, а потім чистою водою. Після цього устат­кування залишити для просушування та провітрювання.


КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯ 
1. З якою метою використовують холод на підприємствах громадського харчування?

2. Які холодильні агенти мають незначну озоноруйнівну силу?

3. До якої температури можна охолодити приміщення з використанням льодосоляної суміші?

4.   Позитивні якості та недоліки охолодження сухим льодом.

5.  Назвати найбільш поширений спосіб охолодження.

6.  Для чого використовують фреонові холодильні машини?

7.   Які холодильні агенти Ви знаєте?

8. Назвати перехідні холодильні агенти.

9. Які вимоги ставляться до холодильних агентів?

10. Якими приладами автоматики обладнано холодильні машини?

11.Як класифікується холодильне устаткування?

Комментарии

  1. З завданням ознайомлена , на запитання відповіла , Манюк Лілія 12 група

    ОтветитьУдалить
  2. З завданням ознайомлена , на запитання відповіла
    цуркан алина группа 36

    ОтветитьУдалить
  3. С Заданием ознакомлен, На вопросы ответил.
    Серов Андрей. 17 группа

    ОтветитьУдалить
  4. З материалом ознайомився конспект записав, Герасименко Володимир группа 12

    ОтветитьУдалить
  5. З завданням ознайомлена,на питання відповідала , Попова Анастасія 12 група

    ОтветитьУдалить
  6. З завданням ознайомлена, на запитання відповіла. Лук‘янчук Єва група 12

    ОтветитьУдалить
  7. С материалом лекции ознакомлен, конспект записан.
    Личикаки Валентин
    Группа №37

    ОтветитьУдалить
  8. Задание законспектировал информацию усвоил.
    Черноморченко Илья
    Группа 37

    ОтветитьУдалить
  9. С информацией ознакомлен и за конспектировал
    Корань Михаил группа №37

    ОтветитьУдалить
  10. Изучил информацию,законспектировал.
    Никита Гридасов,группа №37.

    ОтветитьУдалить
  11. С материалом лекции ознакомлен, конспект записан.
    Синица Владислав 37группа

    ОтветитьУдалить
  12. С материалом лекции ознакомлен, конспект записан.
    Клявлин Али группа 37

    ОтветитьУдалить

  13. С лекцией ознакомлена спасибо за информацию Волошина Валерия 37

    ОтветитьУдалить
  14. С лекцией ознакомлен Наков Александр группа 37

    ОтветитьУдалить
  15. Ознайомленна
    Кирякова Алина группа 37

    ОтветитьУдалить
  16. С заданием ознакомлен, на вопросы ответил) 17гр Комар Дима

    ОтветитьУдалить
  17. С заданием ознакомлен Панычев Дмитрий 17 группа

    ОтветитьУдалить
  18. С информацией ознакомилась
    Проняева Алёна 17гр

    ОтветитьУдалить
  19. С информацией ознакомился
    Гавриленко Данила №17

    ОтветитьУдалить
  20. С информацией
    Ознакомился
    Саша Солтанов группа17

    ОтветитьУдалить
  21. З лекціею ознайомлена Шміголь Аліна група №37

    ОтветитьУдалить
  22. С информацией ознакомлен.
    Группа 17
    Никонов Стас

    ОтветитьУдалить
  23. З темою ознайомився, на запитання відповів.

    ОтветитьУдалить
  24. С информацией ознакомлена, конспект записан)
    Слободянюк Света
    Группа 37

    ОтветитьУдалить
  25. С информацией ознакомлен.
    Группа 17
    Раснюк Андрей

    ОтветитьУдалить
  26. З інформацією ознайомився, на запитання відповів. Ільїн Богдан, 12 група

    ОтветитьУдалить
  27. З темою ознайомлена,Фiлодорова Валерiя 12 группа

    ОтветитьУдалить
  28. З темою ознайомлений, Маслов Микита 12 група.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. З темою ознайомлений, Скілов Ігор 12 група

      Удалить
  29. На запитання відповів, МАслов Микита 12 група

    ОтветитьУдалить
  30. З темою ознайомлений, Кльонов Вячеслав група 12

    ОтветитьУдалить
  31. З темою ознайомлена Аміна Філіппова 12 група

    ОтветитьУдалить
  32. З темою ознайомлен, на запитання відповів, Вітюк Павло, група 12

    ОтветитьУдалить
  33. С темой ознакомлен , конспект записал, Павлов Алексей,группа 12

    ОтветитьУдалить
  34. З завданням ознайомлен, конспект записав, Лавренчук Максим, 12 група

    ОтветитьУдалить
  35. С темой ознакомлен, конспект записал
    Гарбузюк Алексей группа 12

    ОтветитьУдалить
  36. С заданием ознакомлен, на вопросы ответил. Василенко Роман группа 17

    ОтветитьУдалить
  37. С заданием ознакомлен, на вопросы ответил. Василенко Роман группа 17

    ОтветитьУдалить
  38. С темой ознакомлен , конспект записал, Нагрибецкий Алексей,группа 12

    ОтветитьУдалить
  39. С темой ознакомлена. Носова Владислава, группа 12

    ОтветитьУдалить
  40. С темой ознакомлен. Тимановский Богдан группа 12

    ОтветитьУдалить
  41. С темой ознакомлен, Косовский Николай группа 12

    ОтветитьУдалить
  42. С Заданием ознакомлен, На вопросы ответил.
    Салкуцан Вадим 17 гр

    ОтветитьУдалить
  43. С Заданием ознакомлен, На вопросы ответил. Усенко Кирилл 37 группа

    ОтветитьУдалить
  44. Задание законспектировал информацию усвоил.
    Дидух Андрей
    Группа 17

    ОтветитьУдалить
  45. Саша Солтанов группа17
    С информацией ознакомиться

    ОтветитьУдалить
  46. Саша Солтанов группа17
    С информацией ознакомиться

    ОтветитьУдалить
  47. Ознакомился
    Комар Дмитрий

    ОтветитьУдалить
  48. С информацией ознакомился
    Колосовский Александр 37

    ОтветитьУдалить
  49. С заданием ознакомился
    Владов Артур группа 17

    ОтветитьУдалить
  50. С информацией ознакомился.
    Мойсеев Андрей группа 17

    ОтветитьУдалить
  51. С заданием ознакомлен Дронов Максим группа 17

    ОтветитьУдалить
  52. С информацией ознакомилась Джулиф Марина 36 гр

    ОтветитьУдалить
  53. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  54. С заданням ознакомлен Семчишен Вячислав Група 17

    ОтветитьУдалить
  55. С заданием ознакомлен, на вопросы ответил.Ткаченко Максим Группа 17

    ОтветитьУдалить
  56. С Заданием ознакомлена, на вопросы ответила.
    Палий Аня, 17 группа.

    ОтветитьУдалить
  57. С информацией ознакомилась Кадушник Иван (36 группа)

    ОтветитьУдалить
  58. Спасибо за информацию! Изучила статью. Собко Лилия группа номер 36

    ОтветитьУдалить
  59. С лекцией ознакомлена
    Белая Елена
    Группа 37

    ОтветитьУдалить
  60. Кадушник Иван
    36 группа
    Все записал, прочел.

    ОтветитьУдалить
  61. Демчук Анна
    36 группа
    С информацией ознакомлена все законспектировала

    ОтветитьУдалить
  62. З інформацією ознайомлена
    Косовськая Дария 36 група

    ОтветитьУдалить
  63. С темой ознакомлен Сидоров Максим 37 группа

    ОтветитьУдалить
  64. Неделько Юлия группа №36
    С темой ознакомлена.

    ОтветитьУдалить
  65. С темой ознакомлена
    Крутилова Александра
    Группа№37

    ОтветитьУдалить
  66. С материалом лекции ознакомлен.
    Кулик Виктор
    Группа №37

    ОтветитьУдалить

Отправить комментарий

Популярные сообщения из этого блога

Прісний шаровий напівфабрикат