ЗАВДАННЯ  
Для групп № 12, 17,36,37


Холодильні прилавки і вітрини
Холодильні прилавки та вітрини використовуються для де­монстрування та зберігання в процесі реалізації охолоджених продуктів, холодних страв і закусок, кондитерських виробів тощо. Прилавки та вітрини установлюють в торгових за­лах їдалень, кафе, буфетах, магазинах.
Прилавок-вітрина низькотем­пературний ПВН . Призначеним для зберігання за­морожених продуктів при темпе­ратурі -5...-12 °С. Складається із двох частин: вітрини та машин­ного відділення. З боку покупця прилавок огороджено гнутим склом, з боку обслуговуючого скляні дверцята. Прилавок-вітрина має додаткове відділення для зберігання товару.
Всередині вітрини встановлено чотири сітчасті корзини з полімерним покриттям. Вітрина освітлюється люмінесцентним підсвічуванням. Охолодження вітрини здійснюється агрегатом «Danfoss» зі здвоєним випарником.
Вітрина має електронний пульт керування, цифрову індика­цію температури, автоматичне відтанення та сучасний дизайн.
Прилавок холодильний низькотемпературний ПХН. Це  прилавок  призначений для зберігання заморожених продуктів при температурі -18 °С. Прилавок, що відповідає су­часним вимогам ергономіки та дизайну, виконано у вигляді каркаса, облицьованого листовою електрооцинкованою сталлю з лакофарбовим покриттям (має різні кольорові рішення).
Внутрішнє облицювання виконано із листового алюмінію. Між облицюваннями розміщено теплоізоляцію.
Прилавок має охолоджуване та машинне відділення. Охо­лоджуване відділення має верхню нерухому панель та дві відкидні стулки з замками. Машинне відділення розміщено в нижній частині прилавка, охолоджується холодильним агре­гатом ВН, який працює на холодильному агенті R-502. Температура в прилавку підтримується за допомогою реле температури.
Для відтанення снігової шуби вимикають холодильну ма­шину та відкривають одну зі стулок. Тала вода стікає через отвір у дні охолоджуваного відділення через шланг у підстав­лений посуд.
Прилавок має три регульовані по висоті опори. Внутрішній охолоджуваний об'єм прилавка 0,28 м3, використання елек­троенергії за добу становить 2,5 кВт.

Вітрина холодильна закрита середньотемпературна ВХСП ризначена для невеликих підпри­ємств (магазинів) і служить для демонстрування попередньо охолоджених продуктів, які можна розміщувати на полицях або у функціональних місткостях.
Вітрина складається із охолоджуваного та машинного від­ділень. Передня та бічна стінка охолоджуваного відділення за­криті склом. Для закладання товару у вітрину передбачено розсувні скляні дверцята. Для створення холодної повітряної завіси над продуктами вітрина має повітряні канали та по-
вітроохолоджувач, що складається із випарника,  та двох вентиляторів.
У машинному відділенні, з чільного боку вітрини, встанов­лено холодильний агрегат ВС. Відтанення снігової шу­би з випарника відбувається за рахунок тепла навколишнього середовища. Внутрішній охолоджуваний об'єм вітрини 0,8 м3 (корисний об'єм — 0,4 м3). Температура у вітрині 0...8 °С. Кількість електроенергії, яку витрачає машина за добу, стано­вить 10 кВт.

Прилавок-вітрина складається із трьох основних частин: у верхній частині розміщено демонстративну вітрину, в ниж­ній — охолоджуваний прилавок і машинне відділення. З боку обслуговуючого персоналу демонстративне відділення закрива­ється поворотним склом, а вгорі — полицею. Прилавок-вітрина встановлено на опорах, які регулюються по висоті. У машинно­му відділенні розташовано холодильний агрегат, панель з елек­троапаратурою, терморегулювальний вентиль і терморегулятор. Терморегулятор призначений для підтримання заданої тем­ператури шляхом автоматичного ввімкнення та вимкнення компресора. Терморегулятор має кнопку примусового відтанення випарника. Для відведення конденсату від випарника передбачено піддон з нахилом. Під нижньою рамою машинного відділення встановлено піддон для збирання конденсату.

Комментарии

  1. Лекцию прочитал и записал, Лавренчук Максим 12 группа

    ОтветитьУдалить
  2. Лекцию прочитала,Лук‘янчук Єва 12 група

    ОтветитьУдалить
  3. С материалом ознакомилась
    Проняева Алёна 17гр

    ОтветитьУдалить
  4. С материалом ознакомился конспект записал Павлов Алексей группа 12

    ОтветитьУдалить
  5. З матеріалом ознайомилась
    Перепельчук Аня група 36

    ОтветитьУдалить
  6. З матеріалом ознайомился Гуржин Стас 36 группа

    ОтветитьУдалить
  7. С материалом ознакомлен, конспект записал, группа 12, Витюк Павел

    ОтветитьУдалить
  8. Материал законспектировал. Черноморченко Илья группа 37

    ОтветитьУдалить
  9. С материалом ознакомлена .. Попова Анастасия, 12 группа

    ОтветитьУдалить
  10. С материалом ознакомлен
    Усенко Кирилл 37 группа

    ОтветитьУдалить
  11. Прочитала и написала конспект ученица 36 группы Мирошниченко Анна

    ОтветитьУдалить
  12. С материалом ознакомилась. Екатерина Чечик группа 36

    ОтветитьУдалить

Отправить комментарий

Популярные сообщения из этого блога

Прісний шаровий напівфабрикат